Nauti auringosta täysillä – näin vältät auringon aiheuttamat vaarat

Ihana aurinko on taas täällä meitä hellimässä ja pääsemme nauttimaan sen tuomasta valosta ja lämmöstä! Mutta muistathan suojata ihosi haitalliselta UV-säteilyltä kunnon kertoimilla ja aurinkosuojatuotteilla, jotta voit nauttia auringonpaisteesta turvallisesti.

Auringosta on meille lukuisia hyötyjä ja terveysvaikutuksia. Auringon UV-säteily auttaa muodostamaan ihossamme tärkeää D-vitamiinia, joka puolestaan vaikuttaa meidän immuunijärjestelmäämme, luustoomme sekä mielialaamme. Kesällä vain 10-15 minuuttia aurinkoa käsille ja kasvoille muutaman kerran viikossa riittää täyttämään d-vitamiinivarastomme, talvella tarvitaan lisäksi vitamiinia purkista.

 

Auringon haitat: iho vanhenee ja syöpäriski kasvaa

Moni tavoittelee kesällä tai etelänlomilla kaunista rusketusta, mutta unohtaa sen, että runsas auringonpalvonta vanhentaa väistämättä ihoa ennenaikaisesti.

Ihon vanheneminen ei näy välittömästi nuorella ihmisellä, vaan vasta vuosien päästä. Iho muistaa sen saamat vauriot, joten myös lapsena ja nuorena saatu säteily sekä auringonpolttamat vaikuttavat ihon kuntoon ja esimerkiksi ihosyöpäriskiin vanhempana.

UV-säteilylle altistuminen lisää merkittävästi ihosyövän riskiä myös vaikka iho ei koskaan palaisikaan.

 

Millaisilla kertoimilla iho tulee suojata?

Iho kannattaa suojata aina kun tiedossa on ulkona ja auringossa oleilua. Aurinkosuojatuotteet suojaavat ihoa niin auringon UVA- kuin UVB-säteiltä. Lähtökohtaisesti kannattaa aina valita mahdollisimman korkea suojakerroin, esimerkiksi spf 50. Korkeatkaan suojakertoimet aurinkosuojatuotteessa eivät nimittäin estä ruskettumista, mutta tekevät siitä paljon turvallisempaa!

Pelkkä suojakertoimella varustettu päivävoide tai meikkivoide ei riitä antamaan tarvittavaa suojaa kasvoille. Päivävoiteissa ja meikkivoiteissa on yleensä vain matala suojakerroin ja lisäksi tuotetta pitäisi käyttää kerralla melko iso määrä, jotta purkissa luvattu kerroin saataisiin iholle.

 

Näin otat aurinkoa turvallisesti:

  • Käytä vähintään suojakertoimella 30 olevaa aurinkosuojatuotetta
  • Lisää aurinkosuojavoidetta ihollesi tarpeeksi usein
  • Aurinkoa saa myös varjossa, joten vältä suoraa aurinkoa
  • Suojaudu myös vaatetuksella, hatulla sekä aurinkolaseilla


Nyt saatavilla –
My Bella desinfiointispray

Kotimaista tutkittua tehoa tehokkaaseen desinfiointiin

Desinfiointispray on tarkoitettu kaikkien kovien pintojen desinfiointiin. Tuote on testattu EN1276 ja EN1650 testimenetelmin ja se tuhoaa virukset ja bakteerit. Tuotteen etanolipitoisuus on yli >90%. TUKESin biosidiasetusten mukainen koostumus

Käyttökohteet: Kaikki kodin ja julkisten tilojen pinnat sekä saniteettitilat, sairaalat, kaupat, taksit, parturit, kauneushoitolat, hoitolaitokset, kuntosalit, korjaamot, ravintolat, kiinteistöhuollot, työ- ja harrastusvälineet.

Tilaukset: tilaus@mybella.fi